Arık'ın Türk İşaret Dili alanındaki yeni kitabı yayımlandı

23.03.2016

Medipol Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Arık’ın derlediği “Ellerle Konuşmak: Türk İşaret Dili Araştırmaları” adlı kitap yayımlandı.

5850dcdd-ffde-46ab-9b54-3c8daa3579f6-Engin_Arik_Isaret_Dili_Kitabi_Koc.jpg

Medipol Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Arık’ın dilbilim kategorisinde derlediği “Ellerle Konuşmak: Türk İşaret Dili Araştırmaları” adlı kitabı raflardaki yerini aldı. Psikoloji, dilbilim, eğitim bilimleri, bilgisayar bilimleri gibi alanlardan çeşitli araştırmacıların Türk İşaret Dili üzerine yürüttükleri çalışmalarının yer aldığı kitap 21 makaleden oluşuyor. Kitapta işaret dillerinin konuşma dillerinden türemediği, tıpkı konuşma dilleri gibi karmaşık ve zengin yapılara sahip olduğu vurgulanıyor. Buna göre işaret dilleri hem somut hem de soyut kavramlar içeriyor. Dünyada sadece bir tane işaret dili olmadığını belirten kitap, bir tanesini bilmenin diğer işaret dillerinin bilindiği anlamına gelmediğine dikkat çekiyor. 540 sayfa olarak Koç Üniversitesi Yayınları tarafından basılan kitap, hem işaret dili dilbilimine hem de Türk İşaret Dili üzerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:24