Arık’ın “Türk İşaret Dili Dilbilgisi” kitabı yayımlandı

30.12.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Arık’ın, “Türk İşaret Dili Dilbilgisi” adlı kitabı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ..

ec427ccf-41f6-4dde-8b34-857ceb980e4b-Engin_Arik_Kitap.jpg

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Arık’ın da yazar kadrosunda olduğu “Türk İşaret Dili Dilbilgisi” kitabı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle yayımlandı. Bakanlığın Türk İşaret Dili Araştırma Projesi kapsamında yazılan kitap, dil üzerine yazılan ilk dilbilgisi eseri olma özelliği taşıyor. Kitaptaki 800 bin sözcük, 26 farklı ile gidilerek ana dili Türk işaret dili olan 113 işitme engelli vatandaştan edinildi. 367 sayfa olan kitap, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 14:50