Aydın: Süt ürünleri, beyaz et ve baklagiller ağız ve diş sağlığı dostu besinlerdir

15.05.2015

Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kader Aydın, süt ürünleri, beyaz et ve baklagillerin, ağız ve diş sağlığını koruyan en önemli besinler olduklarını söyledi.

7-Kader_Aydin.JPG

Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kader Aydın, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Beslenme-Ağız Sağlığı İlişkisi” başlıklı konuşma yaptı. 14 Mayıs 2015 tarihinde Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde gerçekleşen konuşmada Aydın; yoğurt, peynir, kefir, ayran, balık, kuruyemiş, tahıl, haşhaş, susam gibi süt, et ve baklagil ürünlerinin beslenmemizde primer olarak yer aldığında ağız ve diş sağlığını koruyan en önemli besinler olduklarını söyledi. Aydın, bunun nedenini; bu ürünlerin içermiş oldukları lifler sayesinde dişlerimizde mekanik temizleyici etkisi göstermeleri olarak açıkladı. Toplantıya Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın da aralarında olduğu akademik ve idari personel katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:47