Barbarosoğlu: Zaman, mekân ve eşya davranışlarımıza yön veriyor

14.04.2015

Sosyolog Fatma Barbarosoğlu, Medipol Üniversitesi’nde verdiği konferansta, zaman, mekân ve eşyanın günümüz insanının davranışlarına ve ilişkilerine yön verdiğini söyledi.

f68-9cfe56997701-fatma_barbarosoglu_soylesi.jpg

Mai Düşünce Topluluğu’nun organizasyonuyla Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen konferansa üniversite öğrencileri katıldı. Algılarımızın karmakarışık olduğundan bahseden Barbarosoğlu, zaman, mekân ve eşyanın günümüz insanının davranışlarına ve ilişkilerine yön verdiğini söyledi. Barbaroğlu, günümüz insanının elindekilerle yetinmediğini ifade ederek, ihtiyaçlarımızın zaruret miktarınca giderilmesi gerektiğini belirtti. Sosyal medya araçlarının insan hafızasını zayıflattığına da değinen Barbarasoğlu, hız ve süratle birlikte görselliğin hafızamızda daha çok yer aldığını ifade etti. Programın sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Şerife Sefil, Barbarasoğlu'na plaket takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:58