Benli: İç mimar insan ve mekân psikolojisini iyi analiz etmeli

23.11.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Benli, mesleğinde başarılı bir iç mimarın, antropometrik ölçülere hâkim olduğu kadar insan ve me..

e-Gulhan_Benli_Konusma.JPG

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Benli, Doğa Koleji’nde düzenlenen seminerde “İç Mimar Kimdir, Mesleki Formasyonları Nelerdir?” başlıklı bir konuşma yaptı. Lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerde Benli, iyi bir iç mimar olmak için yapılması gerekenleri anlattı. Benli, başarılı bir iç mimarın antropometrik ölçülere hâkim olduğu kadar insan ve mekân psikolojisini de iyi analiz etmesi gerektiğini belirtti. İç mimarın, renk, malzeme, akustik ve iklimlendirme gibi konularda yeterli bilgiye sahip olması gerektiğini sözlerine ekleyen Benli, iç mimarlığın mekânların kullanım amacına uygun tasarımlar yapan ve estetik çözümler sunan bir meslek dalı olduğunu kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:47