Bilişsel rehabilitasyonda yeni yaklaşımlar Medipol’de ele alındı

07.04.2017

Nörolojik rahatsızlıkların ardından bireylerde ortaya çıkan bilişsel işlev bozuklarının tedavisini amaçlayan “bilişsel rehabilitasyon” Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.

0c-Bilissel_Rehabilitasyon_2017.JPG

“Bilişsel Rehabilitasyonda Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı” Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ve Bilişsel Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu’nun organizasyonuyla Kavacık Güney Yerleşkesinde yapıldı. TÜBİTAK’ın da desteklediği çalıştay, bilişsel rehabilitasyonun Türkiye’deki durumunu ortaya koymak ve alanda çalışmalar yapan araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla düzenlendi. Çalıştaya Türkiye’nin dört bir yanından alan ile ilgili uzmanların ve öğrencilerin yanı sıra Cambridge Üniversitesi ile ortaklaşa çalışmalar yapan Oliver Zangwill, Medipol Üniversitesi Bilişsel Rehabilitasyon Merkezi uzmanları ve ilk kez Medipol Üniversitesi’nde açılan Bilişsel Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı öğrencileri katıldı. 2 gün süren çalıştayda bilişsel rehabilitasyonun temel ilkeleri, strok ve kafa travmaları sonrası uygulanan bilişsel rehabilitasyon, afazi rehabilitasyonuna farklı yaklaşımlar, bilişsel rehabilitasyonda nöromodülasyon tekniklerinin kullanımı ve çocukluk çağı gelişimsel bozukluklarında bilişsel rehabilitasyon uygulamaları ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:30