Cangül: Ari ırk hayali gerçek olabilir!

08.04.2015

Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Hakan Cangül, yeni gelişmelerle daha dayanıklı ve güçlü bireyleri dizayn etmenin mümkün olacağını söyledi. Cangül, “İkinci Dünya Savaşında Almanlar..

f0ac6924cb3-ari_irk.jpg

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Cangül, son yıllarda çığır açan genetik mühendisliği ve biyoteknolojik gelişmeleri hakkında Milliyet Gazetesine konuştu. Anneyle babanın üreme hücreleri birleştirildikten sonra birden çok embriyonun elde edildiğini ifade eden Cangül, bebeğin cinsiyetinin kız veya erkek, gözlerinin renginin mavi veya yeşil olabileceğini, bunları saptamanın mümkün olduğunu söyledi. Bu konudaki yasaların ve etik kuralların ülkeden ülkeye değiştiğini belirten Cangül, Türkiye’de ve Amerika’da cinsiyet seçimi yapmanın yasal olmadığını söyledi. Cangül, “Embriyo seçimiyle bebeğin mizacını belirlemek için ise henüz erken ama bu konularda çalışmalar var. Mizacı etkileyen faktörlerin genetik kökenleri tam belirlenmiş değil. Mizaç, genetik faktörlerle eğitim, aile gibi çevresel faktörlerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Bu nedenle şu an mümkün değil ama genetik alanında gelişmeler çok hızlı oluyor. Gelecekte bu da mümkün olabilir.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:04