“Fiziksel aktivite çocukluk çağında başlamalı”

09.04.2015

21. yüzyılda fiziksel inaktivitenin en ölümcül halk sağlığı problemi olduğunu hatırlatan FTR Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Z. Candan Algun, çocuklara özellikle 2-5 yaşlarda doğru fiziksel aktivite ve ..

317-Candan_Algun_2.jpg

Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve öğrenci komisyonunun Yeditepe Üniversitesinde düzenlediği Fizyoterapi Kongresinde FTR Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Z. Candan Algun “Obezite ve Fizyoterapi” konulu bir sunum yaptı. Konuşmasında dünyadan ve Türkiye’den örneklerle hareketsiz yaşamın daha fazla hastalık ve ölüm riski barındırdığını anlatan Algun, anne ve babaların bu noktadaki rolünün önemini vurguladı. Algun, özellikle 2-5 yaşlarda doğru fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirtti. Her yaş grubu için uygun fiziksel aktivite ve egzersiz programlarına değinen Algun, Dünya Sağlık Örgütünün “21. yüzyılda fiziksel inaktivite en ölümcül halk sağlığı problemleridir” açıklamasını da hatırlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:04