Şakul: Zehirlenmelere karşı en korunaksız kesim çocuklar

19.04.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, gündelik hayatımızda temizlik yaparken ve besinleri tüketirken zehirlenmelere karşı dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. ..

583-4343-9102-4a7685e0eac1-arzu_sakul.jpg

Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, Geleneksel Perşembe Toplantılarının bu haftaki konuğu oldu. Şakul konuşmasında, gündelik hayatımızda dikkatsizlik sonucu yaşanan zehirlenmelere dikkat çekti. Pazarda satılan mantarlar yerine markette satılan kültür mantarlarının tüketilmesi gerektiğine işaret eden Şakul, sebze ve meyvelerin tüketilmeden önce iyi bir şekilde yıkanmasının önemine değindi. Zehirlenmelere karşı en korunaksız kesimin çocuklar olduğunun altını çizen Şakul, çocuklarımıza ilaç verirken şeker diye tanıtırsak, takip eden günlerde canı şeker istediğinde habersizce ve fazla sayıda ilacı tüketebileceğini, bunun da zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi. Programda Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran’ın da aralarında olduğu idari ve akademik personel hazır bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 12:03