Ceylan: Ar-Ge ve markalaşmada çok gerideyiz

06.03.2015

Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emrah Ceylan, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Türkiye Ekonomisi ve Küresel Piyasalardaki Gelişmeler” başlıklı bir konuşma yaptı.

45d14275-757d-4ebc-8a77-f3ca390eeba3-emrahceylan.jpg

Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıda Ceylan, ülkelerin büyüme hızları, enflasyon oranları, ticaret hacimleri, Ar-Ge yatırımları ve Türkiye’nin küresel ekonomik konumundan bahsetti. Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyleyen Ceylan, kişi başına düşen gelir sıralamasında da en zengin ile en fakir arasındaki farkın azaltılması gerektiğini ifade etti. “Türkiye milli gelirde 18. sırada ancak kişi başı düşen gelirde 62. sıradayız” diyen Ceylan, Türkiye’nin ihracatta büyüdüğünü ancak markalaşma ve Ar-Ge çalışmalarına gereken önem verilmediği için bu büyümenin sınırlı kaldığını söyledi. Ceylan, “Türkiye, enerji başta olmak üzere ithalata bağımlı bir ülkedir. Bugün bu cari açık kısmen de olsa kapandı. İthalatı azaltıp, ihracatı artırırsak cari açığın azalması milli geliri büyümesine etki eder” dedi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:16