Ceza Hukukunda Lekelenmeme Hakkı Çalıştayı yapıldı

09.10.2015

Medipol Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ile düzenlenen “Ceza Muhakemesi Hukukunda Lekelenmeme Hakkı, Masumiyet Karinesi ve İddianamenin İadesi Çalıştayı” yap..

369944c-hukuk_calistay.jpg

“Ceza Muhakemesi Hukukunda Lekelenmeme Hakkı, Masumiyet Karinesi ve İddianamenin İadesi Çalıştayı” Kavacık Limak Eurasia Luxury Hotel’de gerçekleştirildi. Medipol Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ile düzenlenen çalıştayın açılışında Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın ve Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk’ün de aralarında olduğu yargı dünyasından temsilciler ve akademisyenler hazır bulundu. Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Alan Akcan’ın organize ettiği çalıştayda, soruşturma evresinde delillerin tam olarak toplanması, soruşturmanın etkin yapılması ve tamamlanmış bir soruşturma dosyasıyla kamu davası açılması gibi konular ele alındı. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer’in de katıldığı oturumlarda ayrıca, masumiyet karinesinin kesinleşen mahkeme hükmüne kadar bireyin suçsuzluğu varsayımına dayalı temel bir hak olduğu ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda belirtilen reform niteliğindeki bir düzenleme olan iddianamenin iadesi tartışıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:02