Prof. Şakul, “İnsanın Yedi Harikası: Böbrekler”i anlattı

09.10.2015

Medipol Üniversitesi Geleneksel Perşembe Toplantılarının bu seneki ilk konuğu Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Şakul oldu. Şakul, “İnsanın Yedi Harikası: Böbrekler” konulu sunumunu akadem..

3-4b12-bed8-986b5cdb5842-ufuk_sakul_bobrek.jp

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Şakul, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “İnsanın Yedi Harikası: Böbrekler” konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında geçen yıl sunduğu ve 7 serilik sunumlarının birincisi olan “Solunum Sistemi” hakkında kısa bir tekrar yapan Şakul, vücudumuzdaki organları dünyanın yedi harikasına benzetti. Aslında vücudumuzda yediden çok daha fazla sayıda harika organlar olduğunu belirten Şakul, önümüzdeki toplantılarda başka farklı organlara dair sunumlar da yapacağını bildirdi. Konuşmasının ikinci bölümünde böbrekleri anlatan Şakul, böbreklerimizin vücudumuzda “kan süzgeci” vazifesi gördüğünü kaydederek, her şart altında çalışmaya devam eden böbreklerimizi “en vefalı organımız” diye tanımladı. Şakul, böbreklerimizin sağlıklı çalışması noktasında bazı bilgiler de verdiği konuşmasının sonunda, vücudumuz hakkında sıklıkla düşünmemiz gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:02