Ana içeriğe atla

Dr. Erdem: Obezite tedavisinde ameliyat tek başına yeterli değil

12.10.2015

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, obezite tedavisinde cerrahi ameliyatların tek başına yeterli olmadığını, hastaların klinik ve besle..

-4489-b0a8-acbcbc9dfe69-Zekiye_Erdem_Antalya_Kongre_12Ekim.JPG

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, Antalya’da düzenlenen 4. Ulusal ve 1. Akdeniz Morbid Obezite ve Metobolik Hastalıklar Cerrahisi Kongresi’ne katıldı. 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Papillon Ayscha Hotel’de gerçekleştirilen Kongre’de Erdem, “Diyetisyen-Cerrah İşbirliği” adlı bölümde oturum başkanlığı yaparak bir de konuşma yaptı. “Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Öncesi – Sonrası Beslenme ve Metabolik Sorunların Çözümleri” adlı konuşmasında Erdem, morbid obezite tedavisinde metabolik ve bariatrik cerrahinin tek başına yeterli olmadığını, hastaların klinik ve beslenme durumlarının ameliyat öncesi ve sonrası çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Obezite tedavisi için metabolik ve bariatrik cerrahinin gerekli olduğunu söyleyen Erdem, bu yöntem ile de ancak multidisipliner ve disiplinlerarası bir ekip ile iyi sonuçlar alınabileceğini belirtti.

KİLOLARI TEKRAR GERİ ALMAMAK İÇİN 4 ÖNERİ

Morbid obez hastaların verdiği kilolarını geri almamaları için bir takım önemler alınması gerektiğinin altını çizen Erdem, bu konuda 4 maddelik çözüm önerileri sundu. Erdem, hastaların klinik ve beslenme durumlarının ameliyat öncesi ve sonrası çok iyi değerlendirilmesini, ameliyat sonrası monitorizasyonunun belirli aralıklarla yapılmasını, hastalara doğru beslenme alışkanlığı kazandırılmasını ve diyetisyen ile cerrahın birlikte hareket etmesini önerdi.  Erdem yaptığı konuşmasının ardından Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Öğretim Görevlileri Kübra Esin ve Havvanur Yoldaş ve Arş. Gör. Hilal Hızlı ile birlikte yürüttüğü “İstanbul’da Yaşayan Bir Grup Morbid Obez Bireyin Antropometrik Ölçümleri ve Besin Öğesi Alımlarının Değerlendirilmesi” ile “Obezite Risk Faktörlerinin Belirlenmesi” başlıklı iki poster sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:01