“Darbe girişimi sonrası piyasalar iyi yönetildi”

01.08.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında yaşanan piyasalardaki hareketliliğin toparlanma sinyalleri verdiğini, sürecin iyi yönetildiğini sö..

HaticeKarahan_DarbeSureciPiyasalar.jpg

Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Karahan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasaları Bloomberg HT ekranlarına değerlendirdi. Yatırım Kulübü programı sunucusu Açıl Sezen’in sorularını yanıtlayan Karahan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından piyasalarda yaşanan hareketliliğin toparlanma sinyalleri vermeye başladığını söyledi. Darbe girişimi sonrası piyasaların iyi yönetildiğinin altını çizen Karahan, hükümetin siyasi ve ekonomik güven tesisi çalışmalarının derecelendirme kuruluşları ve yabancı yatırımcılar açısından odak etken olacağını belirtti. Bu doğrultuda başlatılan seferberlik çalışmalarından bahseden Karahan, ayrıca para politikası, varlık yönetim fonu ve küresel ekonomi gibi çeşitli konularda da yorumlarda bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:16