Dr. Ahmet Tarık Baykal’ın projeleri TÜBİTAK tarafından kabul edildi

19.11.2014

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Biyokimya A.D. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tarık Baykal’ın 1003 ve 1001 projeleri, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Baykal’ın “Demans için yaygın kullanılabilecek bir tarama testinin standardizasyonu, bazı çevresel risk etmenlerinin tespiti ve biyolojik belirteçlerin araştırılması” başlıklı, Hacettepe Üniversitesi ile ortak yazılıp yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projesi ve “Nörodejeneratif beyin dokusundaki protein değişikliklerinin MALDI-MS görüntüleme tekniği ile belirlenmesi” başlıklı TÜBİTAK Uluslararası COST Aksiyonu Projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Baykal’ın bu iki projesi haricinde, Multiple Skleroz hastalığına ilişkin İngiltere ile ikili işbirliği projesi de yakın zamanda başvuru ve değerlendirme aşamasında olacak.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 15:58