Dr. Erten: Çevre dostu binalar inşa eden en iyi 2’nci ülkeyiz

11.09.2015

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, Bloomberg HT’de katıldığı programda, Türkiye’nin insan sağlığına uygun çevre dostu yeşil b..

-Duygu_Erten(1).J

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, Bloomberg HT’de yayınlanan Emlak Saati programının konuğu oldu. Hande Berktan ve Mustafa Aşkın’ın sorularını yanıtlayan Erten, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün yeşil dönüşümüyle ilgili bilgiler verdi. Erten, Türkiye’de Amerikan Yeşil Bina Konseyi’nin onayladığı Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası (LEED)’nı almak için 477 bina sahibinin başvuruda bulunduğunu ve bunların 110 tanesinin şu an yeşil sertifikaya sahip olduğunu söyledi. Ülkemizde 2,9 milyon metrekarede sertifikalanmış yeşil binanın olduğunu ifade eden Erten, Türkiye’nin insan sağlığına uygun yeşil binalar inşa eden Avrupa’nın en iyi 2’nci ülkesi olduğuna dikkat çekti. Erten, liste başını Almanya’nın çektiği Avrupa sıralamasında İsveç’in ise 3’ncü olduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 16:07