Ana içeriğe atla

Dr. Güzel: Alzheimer için ilaç geliştirdik

05.10.2015

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, Alzheimer hastalığı için bir ilaç geliştirdiklerini söyledi. Güzel, ilacın 500 hasta üzerinde denendiğini ..

8ec5ea-Alzheimer_Ilac_Kongre.JPG

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, Yrd. Doç. Dr. Sultan Sibel Erdem ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Şensoy, bu yıl 3’ncüsü düzenlenen BAU Uluslararası İlaç Tasarım Kongresi’nde sunum yaptılar. 1 Ekim 2015 Perşembe günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen ve 3 gün süren kongrede Dr. Güzel, Dr. Erdem, Dr. Şensoy ve diğer bilim insanları, yeni nesil ilaçlarla ilgili bilgiler verdi. Bilim insanları, yeni nesil ilaçların bilgisayar destekli çalışmalarla araştırılıp geliştirildiğini ve yakın bir gelecekte daha fazla ilacın daha kısa sürede üstelik daha ucuz maliyetle piyasada olabileceği müjdesini verdi.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi takibe aldı

Kongre sonunda basına demeç veren Dr. Güzel, üzerinde çalıştıkları Alzheimer ilacı hakkında bilgiler verdi. Zamanla hafızamızı yitirmeye başladığımızı ve yapmamız gereken bazı işlevleri vücudumuzun unutmaya başladığını ifade eden Dr. Güzel, bunun nedeninin beynimizde biriken bazı proteinler olduğunu söyledi. Dr. Güzel üzerinde çalıştıkları ilacın bu proteinlerin oluşmasını engelleyerek Alzheimer hastalığına çare olabilecek bir ilaç olduğunu ifade etti. İlacın 500 hasta üzerinde denendiğini ve 350-400 hasta üzerinde başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Güzel, ilacın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından hızlı takip listesine alındığını belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 15:13