Dr. Güzel, Dünya İlaç Keşif ve Tedavi Kongresinde konuştu

24.07.2015

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, farklı ülkelerdeki birçok akademisyeni ve sektör liderini bir araya getiren Dünya İlaç Keşif ve Tedavi Kon..

-327f34cf619f-Mustafa_Guzel_Dunya_Ilac_Kesif_ve_Tedavi_Kongresi.jpg

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, ABD Boston’da düzenlenen Dünya İlaç Keşif ve Tedavi Kongresinde konuştu. Kongreyi aralarında birçok akademisyenin ve sektör liderinin bulunduğu 500 katılımcı izledi. 22-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında devam edecek olan Kongrede Güzel, keşfinde ve geliştirilmesinde katkısının olduğu bir diyabet ilacı hakkında salondaki izleyicilere bilgiler sundu. Güzel aynı hafta 23 Temmuz Perşembe günü Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Doku Mühendisliği Araştırma Laboratuvarında 3 Türk Bilim insanının daveti üzerine bir konuşma yaptı. Güzel buradaki konuşmasında kanser alanında yaptığı çalışmalarla birlikte Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nin (REMER) sürdürdüğü bilimsel çalışmalardan bahsetti. Toplantı sonunda TÜBİTAK ile ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) arasında gerçekleşen mutabakatla ortak bir projenin temelleri atıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:27