Karahan: Yunanistan kemer sıkmaya mecbur kaldı

14.07.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Yunanistan’ı kurtarma paketiyle ilgili TV Net’te açıklamalarda bulundu. Yunanistan halkının refera..

1e216037248f-Hatice_karahan_TV_net_Yunanistan.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Euro Bölgesi liderler zirvesinde üzerinde anlaşılan Yunanistan’ı kurtarma paketiyle ilgili TV Net’te açıklamalarda bulundu. Karahan, bugün varılan anlaşmanın Troyka’nın (Avrupa Birliği-Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) Yunanistan’a karşı olan tavizden uzak duruşunun zaferi olduğunu söyledi. Yunanistan halkının referandumda verdiği ‘hayır’ oyuna rağmen Çipras Hükümetinin kemer sıkma politikalarını kabul ettiğini belirten Karahan, bunun nedeninin Yunanistan’ın şu an içinde bulunduğu finansal çöküşün olduğunu söyledi. Yunanistan’ın 2054’e kadar borçlarla boğuşmaya devam edeceğini belirten Karahan şöyle devam etti: “Acil yardım gelmemesi durumunda Yunanistan Euro’dan çıkışa mecbur kalabilirdi. Grexit olarak adlandırılan bu süreç ise beraberinde yeni bir zorlu süreci getirecekti. Avrupa da, Yunanistan da bunu göze almak istemezdi. Mevcut durumda Grexit riski rafa kalkmış oldu ancak Yunanistan, bundan sonra da sancılı ekonomisi ve 2054’e kadar ödemesi gereken borçlarla boğuşmaya devam edecek. Üstelik kemer sıkma politikalarının, ekonomik gelişimi destekleyip destekleyemeyeceği de yine büyük bir soru işaretidir.”

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:28