Ana içeriğe atla

Dr. Mavnacıoğlu: Sosyal ağ sağlayıcılarının faaliyet gösterdiği ülkede ofis açması gayet doğal

19.10.2020

Dr. Öğretim Üyesi Korhan Mavnacıoğlu, sosyal ağ sağlayıcılarının faaliyet gösterdiği ülkede ofis açmasının doğal olduğunu söyledi.

Korhan_Hoca1-86fc4713-89b4-4fdb-b0e0-f3bc7a4952e7.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Korhan Mavnacıoğlu, kısa bir süre önce yürürlüğe giren ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ hakkında Anadolu Ajansına değerlendirmelerde bulundu. Mavnacıoğlu, günümüzde internetin kitle iletişim aracı olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Veri güvenliğinin dünyanın her yerinde önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Mavnacıoğlu şöyle dedi: “Kitle iletişim araçları olan gazete, televizyon, dergi ve radyo mecralarına yönelik düzenlemelere ihtiyaç duyuluyorsa aynı şekilde internet ve sosyal medyaya yönelik olarak da düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır.”

“SÖZ KONUSU YASA AVRUPA İLE BENZERLİK GÖSTERİYOR”
Söz konusu yasanın Avrupa ülkelerinde uygulanan yasalarla benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Mavnacıoğlu, Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılarının artık ülkemizde temsilci bulundurması gerektiğini söyledi. Sosyal ağ sağlayıcılarının ticari işletme olduklarının unutulmaması gerektiğini ifade eden Mavnacıoğlu, şöyle dedi: “Bir ticari işletmenin faaliyet gösterdiği ülkede temsilci bulundurması ya da ofis açması gayet doğaldır. Aslında bu yasadan önce bu firmaların kendi inisiyatifleriyle Türkiye’deki kurumsal yapılanmalarını tamamlamaları gerekirdi. Yasanın gereklerini yerine getirecek olan sosyal ağ sağlayıcıları, sosyal medya kullanıcılarının ve sosyal medya platformlarından etkilenebilecek diğer bireylerin de güvenini kazanabilecektir.”

Haberin tamam Anadolu Ajansında yayınlanmıştır, okumak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 24/02/2023 - 10:28