Dr. Tarakçı, oyun konsolları ile fizyoterapinin ilişkisini anlattı

05.02.2015

Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Tarakçı, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Oyun Konsolları ile Fizyoterapi Mümkün mü? ..

96c436c5-3039-4c11-a438-8c55963e4c50-drtarakci.jpg

Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı. “Oyun Konsolları ile Fizyoterapi Mümkün mü?” başlıklı konuşma yapan Dr. Tarakçı, konuşmasında oyun konsolları ile fizyoterapi hastalıklarının iyileştirilmesi konusunda bilgi verdi. Dr. Tarakçı, fizyoterapistlerin oyun konsollarını hastaların tedavileri üzerinde kullanmalarını bir merakın sonucu olduğunu söyledi. Dr. Tarakçı, oyun konsolları ile fizyoterapi tedavisi arasında bir bağlantı kurabilmek için öncelikle sanal gerçeklik tedavisi kavramının bilinmesi gerektiğini söyledi. Sanal gerçekliği, katılımcılarına gerçekmiş hissi veren, bilgisayarlar tarafından yaratılan dinamik bir ortamla karşılıklı iletişim olanağı tanıyan üç boyutlu bir benzetim modeli olarak tanımlayan Dr. Tarakçı, bu tedavinin son yıllarda eğitim, endüstri ve sağlık gibi pek çok alanda kullanılmaya başlandığını belirtti. Sanal gerçeklik tedavisinin klasik egzersizlerden farklı olarak sanal ortamda kullanılan bir rehabilitasyon yöntemi olduğunu ifade eden Dr. Tarakçı, bu tedavinin X-Box, Nintendo ve Eye Toys gibi farklı oyun konsolları ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 14:53