Dülger, TV Net yayınında bilişim suçlarını anlattı

04.01.2013

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, TV Net’te Avukatınıza Sorun programına katılarak soruları yanıtladı.

8b-fb303ada910a-Volkan-Dulger.jpg

Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dülger, bilişim suçları ve bilişim hukuku konusunun masaya yatırıldığı programda, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan bilişim suçları kapsamında özellikle kimlik hırsızlığı, kredi veya banka kartı dolandırıcılığı, dolandırıcılık ve hırsızlık suçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilişim sistemleri üzerinde delil elde ediş yöntemleri ve hukuka aykırı delillerle bunların uygulamadaki etkisini anlatan Dülger, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yer alan bilgisayar programlarının izinsiz kullanılması suçu ile yapılacak değişlikle suç haline getirilecek dosya paylaşım programları aracılığıyla gerçekleştirilen telif hakkı ihlalleri hakkında bilgi verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 24/03/2023 - 11:26