Dünya Diyabet Günü Medipol’de kutlandı

15.11.2017

14 Kasım Dünya Diyabet Günü, Medipol Üniversitesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Diyabet_Gunu_Event_2017

Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından 1991 yılından beri kutlanan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü, Medipol Üniversitesinde ilk kez icra edildi. Medipol Üniversitesi Tıp Fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin Beslenme ve Diyetetik ve Hemşirelik Bölümlerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Kavacık Güney Kampüste gerçekleşti. Etkinlikte Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr Abdülkadir Ömer, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Erdal Adal, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu ve Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Direktör Vekili Hülya Gülyüz Demir diyabet hakkında katılımcılara bilgiler sundu. Açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Abdülkadir Ömer, Türkiye’de en az 7 milyon kişinin diyabet hastası olduğunu ve bu hastalığın salgın derecesinde arttığını söyledi. Etkinlikte tip 1 diyabetli olarak yıllarca başarılı bir yaşam sürdüren ultra maraton sporcusu Gürkan Açıkgöz, çocukluktan itibaren diyabetle beraber yaşamış ve sağlıklı bir çocuk büyütmeyi başarmış Zuhal Avcı, diyabetli kişilere yönelik motivasyon çalışmaları yürüten Abdullah Bahçekapılı, diyabetli basketbol oyucusu Elif İstanbulluoğlu ve çocuğu erken yaşta diyabete yakalanan anne İpek Tunçbilek deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:56