Dünyadaki 10 “yeşil kadın”dan biri: Duygu Erten

14.11.2017

Önceki yıllarda Hillary Clinton’ın da aralarında olduğu pek çok önemli isme verilen “Sürdürülebilirlik Alanında Lider Kadınlar Ödülü (WSLA)” bu yıl Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. ..

0-Duygu_Erten_Odul.jpg

Yeşil Binalar ve Tasarım Grubu (GB&D), Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) ve Sürdürülebilirlikte Dünya Liderleri Kadınlar Grubu tarafından verilen “Sürdürülebilirlik Alanında Lider Kadınlar Ödülü” bu yıl Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten’e sunuldu. ABD’nin Boston şehrinde gerçekleşen ödül töreninde çevreyi korumayı misyon edinmiş 10 başarılı kadının isimleri açıklandı. Ödül, önceki yıllarda Hillary Clinton, Coca-Cola’dan Bea Perez, United Airlines’tan Angela Foster-Rice, Google’dan Arielle Bertman ve Studio Gang Architects’ten Jeanne Gang gibi isimlere gitmişti. Clinton Vakfı’nda bir dönem İklim Girişimi Direktörlüğü görevini de üstlenen Erten, aynı zamanda ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen ilk Türk oldu. Medipol Üniversitesinde çalışmalarını sürdüren Erten, Çevre Dostu Yeşil Binalar Konseyi’nde de Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:59