“Engelsİzliyoruz” etkinliği ile sinemada engelleri kaldırdılar

21.05.2015

Görme ve işitme engelli bireyleri anlamak ve engelsiz sinema seanslarının yaygınlaşmasına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla Medipol Üniversitesi’nde “Engelsİzliyoruz” etkinliği düzenlendi. Et..

d6b-Engelsiz_Sinema.JPG

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu ve Moroğlu Engelsiz Sinema Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle projelendirilen “Son Mektup” filmi, Türkiye’de 25 farklı üniversitede eş zamanlı olarak gösterildi. Etkinlik kapsamında film, görme engelli bireyler için sesli betimleme, işitme engeli bireyler için işaret dili ve ayrıntılı altyazı desteğiyle yeniden uyarlandı. Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Engelli Öğrenci Birimi işbirliğiyle 20 Mayıs 2015 tarihinde Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikle, sinemada engelli duyarlılığını arttırmak ve sosyal bilinç oluşturmak amaçlandı. “Engelsİzliyoruz” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, filmi göz bantları takarak izlediler. Katılımcılar böylelikle görme engelli bireylerin, sanatın önemli bir dalı olan sinema filmi izlerken hissettiklerini daha iyi anlayarak onlarla empati kurmaya çalıştılar.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 10:36