Erdem’den obez hastalarına sağlıklı kilo verme önerileri

13.11.2015

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, obez hastalarının sağlıklı kilo vermelerinde beslenmenin ve ekip çalışmasının önem..

-4129-4eec-9e6c-3987a1d5e476-Nihal_Zekiye_Erdem_Ali_Emiri_Kongre.JPG

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nihal Zekiye Erdem, Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Obeziteyle Mücadelede Farkındalık Eğitimi Sempozyumu”nda bir konuşma yaptı. 5 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen konferansta Erdem, morbid obez hastalarının sağlıklı kilo vermelerinde yapılması gerekenleri anlattı. Erdem, morbid obez hastalarına yapılacak metabolik ve bariatrik ameliyatlar sonrası hastaya sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılmasını ve cerrah, hekim, diyetisyen, psikolog, hemşire ve fizyoterapistlerden oluşan ekibin ise hastaya tam destek olması gerektiğini söyledi. Erdem son olarak cerrahi müdahale sonrası hastada oluşabilecek yeniden kilo kazanımını engellemek için hastanın beslenme eğitiminin yaşam tarzına uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:06