Ana içeriğe atla

"Ergoterapide Yenilikçi Yaklaşımlar" kongresi düzenlendi

19.04.2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından “Bilgi, İnovasyon ve Toplumsal Etki” temasıyla “Ergoterapide Yenilikçi Yaklaşımlar” kongresi düzenlendi. 

1

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından “Ergoterapide Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı kongre gerçekleştirildi. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen kongreye Ergoterapi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Kayıhan, Prof. Dr. Z. Candan Algun, Prof. Dr. Ela Tarakçı, Doç. Dr. Esra Atılgan ve Doç. Dr. Devrim Tarakçı başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi. 2 gün süren ve 10 oturumun yapıldığı kongrede bilimsel ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda ergoterapideki gelişmeler paylaşıldı. “Bilgi, İnovasyon ve Toplumsal Etki” temasıyla yapılan kongrenin başkanlığını Doç. Dr. Devrim Tarakçı üstlenirken açış konuşmasını Prof. Dr. Z. Candan Algun gerçekleştirdi.

KAYIHAN: HEYBELİADA SANATORYUMU BİR MİLAT
Kongrenin açılış oturumunda konuşan Ergoterapi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Kayıhan, ergoterapinin gelişimindeki mihenk taşlarını katılımcılarla paylaştı. “Ergoterapinin Dünü, Bugünü ve Geleceği” başlıklı bir konuşma yapan Kayıhan şöyle dedi: “Ergoterapinin tarihte ilk olarak M.Ö. 100 yıllarında kullanıldığını biliyoruz. Aktiviteler bu yıllarda zihinsel ve duygusal bozuklukları olan hastaların tedavisinde kullanılıyor. Yunanlı bir doktorun stresi azaltmak için telepatik aktiviteleri, egzersizleri, banyoyu ve müziği kullandığını söyleyebiliriz. En temel dönem ise Aydınlanma Çağı’nda olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924’te kurduğu Heybeliada Sanatoryumu ise Türkiye’de ergoterapi için bir milat. Bu sanatoryumda mesleki rehabilitasyonun ilk adımlarını ve atölyelerin açılarak kullanıma sunulduğunu görüyoruz.”
 

Son Güncelleme Tarihi: 19/04/2024 - 14:06