Ana içeriğe atla

Medipol’de otizme dikkat çekildi

22.04.2024

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte otizme dikkat çekildi. Etkinlikte konuşan ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan, “Tanıyı aldıkları gün ailelerin en büyük travmayı yaşadığı düşünülüyor ancak otizmle yaşamaya zamanla alışıyoruz.” dedi.

asd

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık tarafından ‘Otizm Farkındalık Ayı’ kapsamında etkinlik düzenlendi. Dr. Didem Güven öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Bayram, Doç. Dr. Ülkü Tosun, Dr. Adviye Pınar Konyalıoğlu, Dr. Özge Özlü Ünlü ve Arş. Gör. Elif Gündoğdu Kılıçarslan başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

YAKUPYAN: OTİZMLE YAŞAMAYA ZAMANLA ALIŞIYORUZ
Otizme dikkat çekilen etkinlikte Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Parin Yakupyan konuşma gerçekleştirdi. Yakupyan, Güney Kampüs’te yaptığı konuşmada otizm tanısı ile tanışma sürecini katılımcılara aktardı. Her annenin olduğu gibi kendisinin de çocuklarından büyük beklentileri olduğunu kaydeden Yakupyan, şöyle dedi: “Bu hayatta kendi gerçekleştiremediğim düşlerimi çocuklarım üzerinden gerçekleştirmeyi düşünüyordum. Çocuklarımı o hayallerle dünyaya getirdim. Yaşadığımız en büyük sorunlar ayrımcılık, dışlama, hor görme ve stigma. Otizmli çocukları olan aileler her zaman bunlara maruz kalıyor. Tanıyı aldıkları gün ailelerin en büyük travmayı yaşadığı düşünülüyor ancak otizmle yaşamaya zamanla alışıyoruz. Hayatımızda bir tempo tutturuyoruz ama asıl travma nedeni olan toplum tarafından dışlamayı aşamıyoruz ve bu her gün bizim için bir eziyete dönüşüyor.” 

Son Güncelleme Tarihi: 22/04/2024 - 10:52