Ana içeriğe atla

YÖK’ten Medipol’e Mavi Bayrak

06.08.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite” ödülleri kapsamında ‘2024 Yılı Sosyo-Kültürel Faaliyetler Kategorisi’nde Mavi Bayrak aldı.

gece

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen ‘2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ni kazananlar YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından açıklandı. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), “Engelsiz Üniversite” ödülleri kapsamında ‘2024 Yılı Sosyo-Kültürel Faaliyetler Kategorisi’nde Mavi Bayrak aldı. 112 üniversiteden toplam 1.709 başvurunun yapıldığı yarışmada 76 üniversite toplam 319 bayrak almaya hak kazandı. Engelsiz Üniversite Ödülleri, “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” olmak üzere iki ayrı alanda veriliyor. Engelsiz Üniversite Bayrakları, “Mekânda Erişilebilirlik (turuncu bayrak)”, “Eğitimde Erişilebilirlik (yeşil bayrak)” ve “Sosyo-kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (mavi bayrak)” olmak üzere üç kategoride değerlendiriliyor. Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise “Engelsiz Program Nişanı” veriliyor.

PROF. KESKİN: ENGEL AYRIMI YAPMADAN ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK
Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Medipol Üniversitesi SHMYO Müdürü Prof. Dr. İlknur Keskin, şöyle dedi: “İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) olarak, görme, işitme, konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklar gibi çeşitli engelleri bulunan bireylere yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Toplumda engelliler konusundaki bilinci artırmak amacıyla farklı etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklere katılım sağladık ve paydaşlarımızla iş birliği içinde okul bünyesinde çalışmaları planladık. Engelli öğrencilerimize eğitim ve araştırma faaliyetlerinde destek sağladık. Kurslar, ilköğretim, ortaöğretim, lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde çalışmalar yürüten engelli öğrencilere yurt içi ve yurt dışı eğitim ve araştırma olanakları sunduk. Ayrıca, doğal afetlerde kamu kurumları ve yerli-yabancı sivil toplum örgütleri ile iş birliği yaparak maddi ve manevi yardımlarda bulunduk. Uzman kişilerin katılımıyla engellilerin engel grubu ayrımı yapmadan tam katılım sağlayabileceği uygun ortamlarda etkinlikler düzenledik ve bu alandaki yerimizi aldık.”

SELİMOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZ SOMUT MEYVELERİNİ VERDİ
SHMYO Öğretim Görevlisi Selda Selimoğlu ise İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından bu alanda yürütülen çalışmaların somut meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Selimoğlu, şöyle dedi: “Dünyanın geleceğini inşa edecek gençlerin yetiştiği üniversitemizde herkesin potansiyelinin ortaya çıkması için emek veriliyor. Engelli bireylerin de kendilerini geliştirebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Onların bu yolda kazandıkları ve fırsat eşitliğini sağlayabilmemiz bizleri mutlu ediyor. Bu hedef doğrultusunda gereken ne varsa yapmaktan asla geri durmuyoruz. SHMYO olarak Türkiye Beyazay Derneği ile iş birliği içinde Beyazay Kulübünü kurduk. Bu kulüp aracılığıyla çeşitli faaliyetler organize ettik ve dış paydaşlarımızla projelerimizi hayata geçirdik. Bu başarılı çalışmalarımız sonucunda, ‘Mavi Bayrak Ödülü’ne layık görüldük.”

Son Güncelleme Tarihi: 06/08/2024 - 14:42