Geleceğin Bilimi Forumu Medipol’de düzenlendi

23.05.2016

Medipol Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen Geleceğin Bilimi Forumu 3 gün süren oturumların ardından tamamlandı. Farklı disiplinlerin aynı anda tartışıldığı forumda bilimin gelecek serüv..

30-769ea0078bb2-Gelecegin_Bilimi_Foru

Türkiye’de ilk defa birçok bilim dalını aynı anda gelecek perspektifinden masaya yatıran Geleceğin Bilimi Forumu 3 gün süren oturumların ardından tamamlandı. 4 tema ve 17 başlıkta geleceği şekillendirecek disiplinlerin tartışıldığı foruma akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 20-22 Mayıs tarihleri arasında Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen forumda aynı anda 3 farklı salonda sunumlar gerçekleştirildi. Forumda sinirbilim, robotik, sosyoloji, rejenerasyon, uzay, enerji, ekonomi, yönetim, doğum, tıp, malzeme, sosyal politika, tarih, ekoloji, mimari, psikoloji, sağlık ve inovasyon, tedavi, veri ve iletişim gibi birçok farklı disiplinden konular tartışıldı. 3 özel konuğun da katıldığı forumda tarihçi Prof. Dr. Sait Başer insan bilimlerinin geleceğini, puslu mantığın teorisyeni Azerbaycanlı bilim adamı Rafik A. Aliev mühendisliğin geleceğini ve parkinson tedavisinde çığır açan Ali Zırh ise yaşam bilimlerinin geleceğini anlattı. Forumda ayrıca öğrencilerin oluşturduğu poster sunumları 3 gün boyunca sergilenirken öğrenciler geleceğe dair düşüncelerini ve beklentilerini lobiye kurulan “Hayal Duvarı”na yazdı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 14:30