Ana içeriğe atla

Geleceğin donanımlı hukukçuları Medipol’de yetişiyor!

01.07.2015

Medipol’ün her biri alanının güçlü isimlerinden oluşan akademik kadrosu, öğrencilerin tercihinde önemli rol oynuyor. Pek çoğu alanının duayeni olan hocaları ile özel dersler ve atölye çalışmaları y..

8-hukuk_ogrenciler.jpg

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, eğitim-öğretimin asli paydaşı olan öğrencilerimiz için akademik niteliği yüksek bir hukuk öğrenim ortamı hazırladı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Âkif Aydın, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yücel Sayman ve Prof. Dr. Nevzat Koç gibi hukuk eğitiminin duayen isimlerinin yanı sıra alanlarında uzman çok sayıda akademisyenden ders alabilme ve atölye çalışmalarına katılabilme şansına erişiyor.

YENİLİKÇİ HUKUK EĞİTİMİ İLE BİR ADIM ÖNDE
Analitik ve eleştirel düşünebilen, sağlam bir muhakeme kabiliyetine sahip, geleceğin donanımlı hukukçularını yetiştirmeyi misyon edinen Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi, “yenilikçi hukuk eğitimi” ile bir adım öne çıkıyor. Medipol Hukuk’un ders programı da buna göre hazırlandı. Medipol’de hukuk öğrenimine felsefi bir boyut ve bilimsel derinlik kazandıracak bilim dallarına ağırlıklı olarak yer verildi. Hukuk Programındaki Medeni Hukuk, Ceza Hukuku, Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku, İdare Hukuku, Anayasa Hukuku gibi normatif bilimlerin yanı sıra Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi, Hukuk Tarihi, Karşılaştırmalı Hukuk, Genel Kamu Hukuku, İnsan Hakları Hukuku gibi dersler dikkat çekiyor.

SAĞLIK HUKUKU UZMANLIK EĞİTİMİ FARK YARATTI
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla yenilikçi eğitime büyük yatırım yapan Medipol’de, hukuk alanında lisans programının yanı sıra lisansüstü programlar da dikkat çekiyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Hukuku, Özel Hukuk ve Sağlık Hukuku alanlarındaki yüksek lisans programları ile doktora programları önümüzdeki yıl da devam edecek. Kamu Hukuku ve Özel Hukuk programları hâkim, savcı ve avukatların yanı sıra özel sektör ve kamu yöneticilerinden ilgi görürken Sağlık Hukuku alanındaki Türkiye’de ilk doktora programı ise hukukçuların yanı sıra hekimler ve sağlık çalışanlarının ilgisini çekti. Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bu sene İş Sağlığı ve Güvenliği alanında akademik bir boşluğu dolduracak olan yüksek lisans programı da öğrenci almaya başlayacak.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 09:57