“Gelecekte tişörtlerle mesajlaşabiliriz”

11.10.2016

Üzerinde yabancı dilde yazıların yer aldığı bazı tişörtlerdeki mesajların toplumsal yozlaşma ve kimlik sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim..

c2-c4ea9e1061fa-Ali_Buyukaslan1.JPG

Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Büyükaslan, üzerinde yabancı dilde yazıların yer aldığı bazı tişörtlerdeki mesajların toplumda açacağı kimliksel sorunlara ilişkin Anadolu Ajansı’na (AA) konuştu. Son yıllarda oldukça yaygınlaşan ve kimi ortamlarda kısmen beğeni de gören yazılı ve görsel süslemelerle tasarlanmış tişörtlerin sıkça kullanıldığına dikkati çeken Büyükaslan, bu yaygınlaşmayla birlikte aynı hızda bir bilinçlenmenin toplumda oluşmadığını söyledi. Zaman içerisinde bu tişörtlerin toplumsal mesajlar barındırır duruma geldiğinin altını çizen Büyükaslan, çoğu İngilizce olarak hazırlanmış bu tişörtlerin hangi mesajları ilettiği konusunda giyen kişinin bir kaygısı yoksa bilmeden, varsa da bilerek o mesajın taşıyıcısı olduğunu savundu. Bu durumun böyle sürmesi halinde yakın bir gelecekte insanların konuşma edinimlerinin zayıflayıp tişörtlerle birbirine mesaj verir hale geleceklerini kaydeden Büyükaslan, “Üzerinde taşıdığı tişörtte ne yazdığını bilen kişinin bunu bilinçli olarak taşıması oradaki yazı ister olumlu, ister olumsuz olsun, o kişinin doğrudan bireysel bir mesajı, toplumla paylaşması olarak görülmelidir" dedi. Giydiği tişörtlerin üzerinde ne yazıldığını bilmeyen kişilerin bu anlamda önemli olduğunu vurgulayan Büyükaslan, "Düşünsenize taşıdığınız tişörtte sizin 'çılgın bir serseri' olduğunuz yazılı ama siz bunun farkında değilsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:28