Ana içeriğe atla

Genetik Tanı Merkezi İzmir’de ilgi gördü

14.10.2016

12. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi’nde stant açan Medipol Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi katılımcılar tarafından ilgi gördü. İzmir’de düzenlenen kongrede Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ..

fa7edbd7d6-Genetik_Tani_Merkezi.jpg

Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER) bünyesinde faaliyet gösteren Genetik Tanı Merkezi bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Ulusal Tıbbı Genetik Kongresi’nde stant açtı. 5-9 Ekim 2016 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen kongrede Genetik Tanı Merkezi, “Genleriniz size bir şeyler fısıldar, biz tercümanlık yaparız” sloganıyla katılımcılardan ilgi gördü. Genetik Tanı Merkezi Laboratuvar Sorumlusu ve Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Cangül, merkezde tek gen hastalıkları, kromozomal hastalıklar, invazif/non-invazif prenatal tanı, multifaktöriyel hastalıklar, teratojenik bozukluklar ve nedeni bilinmeyen (konjenital) malfomasyonları önleme, tarama, teşhis, genetik danışma ve takibi konularında yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye'de genetik alanında yürütülen proje çalışmaları ile rutin tetkikler için ciddi bir altyapı ihtiyacının olduğunu ifade eden Cangül, bu ihtiyacı uluslararası kalite standartlarında doldurmaya aday bir merkeze ve akademik olarak donanımlı, alanında tecrübeli bir ekibe sahip olduklarını söyledi. Merkezde şu an için 600’ün üzerinde genetik test türü kabul edildiğinin altını çizen Cangül,  birkaç yıl içerisinde 1500’ün üzerinde test optimizasyonu ile Türkiye geneline ve yurtdışına hizmet vermeyi planladıklarını kaydetti.

GENETİK TANI MERKEZİ
6 önce REMER bünyesinde kurulan Genetik Tanı Merkezi, uluslararası düzeyde araştırma faaliyetleri yürütüyor. Merkez son teknoloji laboratuvar cihazlarıyla donatılmış ve geniş spektrumda metotlar kullanılarak insan fizyolojisi, hastalıkların patogenezi ve yeni tedavi yaklaşımlarının geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Merkez bünyesinde Hücre Kültürü ve Sorter, Diş Araştırmaları ve Biyomekanik, Farmasötik Kimya ve Farmakognozi, İleri Mikroskopi, Elektrofizyoloji ve Optogenetik Laboratuvarları ile Moleküler Biyoloji, Histoloji ve Hayvan Merkezi, Proteomik, Genomik ve Biyoinformatik Bölümleri, Sinirbilim, Mikrocerrahi ve Analitik Kimya Birimleri yer alıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:23