Güzel’in kansere yönelik ilaç araştırmalarını içeren projesi kabul edildi

25.01.2016

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel'in kansere yönelik ilaç araştırmalarını içeren projesi TÜBİTAK tarafından kabul e..

_Guzel_TUBITAK_Haber.jpg

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel’in 2015 Eylül döneminde sunduğu “Doğal Bileşiklerden Esinlenerek Özgün Anti-Kanser Ajanları Keşif ve Geliştirme Çalışmaları: Metil Jasmonatın Modifikasyonu ve Yeni Moleküllerin Yapı Aktivite İlişkileri” adlı TÜBİTAK 1001 projesi kabul gördü. Güzel’in proje yürütücüsü olarak görev aldığı projede ayrıca Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Şakul, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyd Parlayan ve Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Demircan araştırmacı olarak yer alacak. Projede bitkilerin savunma mekanizmasında oldukça fazla salgılanan ve yakın zamanda kansere karşı etkili bir molekül olarak tespit edilen Metil Jasmonatın modifikasyonu ile etkinliğinin arttırılması hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:36