Hayran: Diyet endüstrisinin manipülasyonuna maruz kalıyoruz

26.01.2016

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Hayran, insanların beslenme konusunda bilimin ürettiği bilgilere değil, TV programlarından veya arkadaşlarından..

0b599-Osman_hayran_TVnet.jpg

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Hayran, TV Net’te yayınlanan “Sağlık Raporu” programının konuğu oldu. Sunucu Ayşenur Asuman Uğur’un sorularını yanıtlayan Hayran, halk sağlığı, beslenme ve diyet konularında görüşlerini aktardı. Medyada insanların önüne en çok beslenme ve diyetlerle alakalı bilgilerin sunulduğunu ifade eden Hayran, besin endüstrisinin mali hacminin silah endüstrisinden fazla olmasını bu durumun sebebi olarak gösterdi. Farkında olmadan diyet endüstrisinin manipülasyonuna maruz kalındığını belirten Hayran, insanların beslenme konusunda bilimin ürettiği bilgilere değil, TV programlarından veya arkadaşlarından duydukları bilgilere kulak verdiğini belirtti. Enformasyon bombardımanı nedeniyle “hayatın tıplaştığı”na dikkat çeken Hayran, bireylerin birtakım insani belirtilerini hemen teşhise dönüştürdüğünü, bu yüzden de insanların sürekli olarak ilaçlardan medet umduğuna dikkat çekti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:34