Hanoğlu, Felsefe Seminerlerinde insan bilincini ele aldı

24.12.2015

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, Medeniyet Üniversitesi’nde düzenlenen Felsefe Seminerleri serisinde, insan bilincini nörolojik hastalık modelleri üzerinden..

d692665d-2fcd-4d1e-a677-58ff01aa7a10-Hanoglu_Insan_Bilinci.JPG

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde düzenlenen Felsefe Seminerlerinde konuştu. “İnsan Bilicine Nörolojik Hastalık Modelleri Üzerinden Bir Yaklaşım” başlıklı konuşmasında Hanoğlu, klasik felsefedeki zihin-beden ayrımını bilinç-beyin çalışmaları düzleminde ele aldı. Hanoğlu, çağdaş bilinç tanımını çeşitli nörolojik hastalıklar açısından tartışırken, çağdaş dönemde nörofelsefenin ortaya çıkmasını fizikalist ve natüralist yaklaşımlar çerçevesinde değerlendirdi. Farklı disiplinlerin katılımı ile gerçekleşen sunum sonunda Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü ile Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, ortak nörofelsefe atölyesi kurma kararı aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:01