Medipol öğrencileri Ayasofya’yı inceledi

24.12.2015

Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri, mimari ve süsleme özellikleri açısından birçok tasarımcıyı etkilemiş olan Ayasofya Müzesi’nde incelemelerde bulundular.

783d31b6-499a-40b9-9b76-7f8cc6626fea-Hande_Yilmaz_Ayasofya_Ziyaret.JPG

Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri, hocaları eşliğinde sanat tarihi dersi kapsamında Ayasofya Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, mimari ve süsleme özellikleri açısından Ayasofya Müzesi’ni yakından inceleme imkânı buldu. Öğrenciler dünyanın 8’inci harikası olan Ayasofya’nın Doğu Roma döneminde bazilika olarak başlayan öyküsünün günümüze kadar olan değişimini inceledi. Öğrenciler, tarihi bir yapıya mesleki olarak nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda fikirler edindi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:04