İstinaf, Temyiz ve Yargılamanın İadesi Sempozyumu yapıldı

08.04.2016

“HMK Çerçevesinde Kanun Yolları: İstinaf, Temyiz ve Yargılamanın İadesi Sempozyumu”, Medipol Üniversitesi ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ile gerçekleştirildi.

-a2e5-4443-b11f-b26527f5d42d-Istinaf_Sempoz

“HMK Çerçevesinde Kanun Yolları: İstinaf, Temyiz ve Yargılamanın İadesi Sempozyumu” İstanbul Limak Eurasia Luxury Hotel’de gerçekleştirildi. Medipol Üniversitesi ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ile düzenlenen ve ev sahipliğini Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Mustafa Artuç’un yaptıkları sempozyuma İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın’ın da aralarında olduğu yargı mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müjgan Tunç Yücel’in organize ettiği sempozyum, açılış konuşmalarının ardından 3 oturum halinde yapıldı. Prof. Dr. Ali Cem Budak, Prof. Dr. Selçuk Öztek, Doç. Dr. Cenk Akil, Doç. Dr. Müjgan Tunç Yücel, Doç. Dr. Serdar Kale ve Doç. Dr. Tolga Akkaya’nın tebliğlerini sunduğu sempozyumda; istinaf kavramı, istinaf başvurusu, temyiz ve yargılamanın iadesi, istinafta duruşma yapılmadan karar verilebilen haller ve istinaf incelemelerinin kapsamı, istinafta yapılamayacak işlemler ve istinafta duruşma ve HMK’nın kanun yolu hükümlerinin zaman bakımından yürürlüğü konuları ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:04