Kocatürk: Ultrasonun ardından ebelerin gebe takibi sona erdi

07.04.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Asiye Kocatürk, ultrason cihazının keşfedilmesinin ardından ebelerin gebe takibinin sona erdiğini söyledi.

09f81d7d-Asiye_Kocaturk_GPT_07042016.JPG

Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asiye Kocatürk, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında yaptığı konuşmasında, ultrason cihazının keşfedilmesinin ardından ebelerin gebe takibinin sona erdiğini söyledi. Kavacık Kampüsünde gerçekleşen toplantıda Kocatürk, ebeliğin kadına özgü bir meslek olduğunu, insanlığın en eski tarihinden itibaren var olduğunu belirtti. Günümüzde sezaryen doğumlarda büyük artış yaşanırken, normal doğumlarda büyük bir düşüş olduğunu dile getiren Kocatürk, ebelik mesleği geliştikçe doğuma bakış açısının da değişeceğini savundu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:05