Harvard’dan Dr. Bharel, ABD sağlık sistemini anlattı

26.08.2014

Harvard Tıp Fakültesi’nden Monica Bharel, Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nün davetlisi olarak geldiği üniversitem..

Harvard_Monica_Bharel

Harvard Medical School/Massachusetts General Hospital’da tıp eğiticisi ve Boston University School of Medicine/Boston Medical Center’da yardımcı doçent olarak görev yapan, ayrıca Boston Health Care for the Homeless Programının Tıbbi Direktörü olarak çalışan Dr. Bharel’in konferansı dün Kavacık Kampüsünde yapıldı. Dr. Bharel sunumuna Amerikan sağlık sistemi ve ABD Başkanı Obama’nın sağlık reformu hakkında bilgi vererek başladı. Özellikle kronik hastalığı olan evsiz kişilerin verilen tedaviyi uygulamalarında psikiyatrik durumlarının çok önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Dr. Bharel, eğer mevcut davranışsal sorunlar tespit edilip kontrol altına alınmazsa sağlık sorunlarının içinden çıkılmaz ve kimi zaman ölümcül hale geldiğini örneklerle anlattı. Bharel ayrıca Boston Health Care for the Homeless Programı kapsamında sundukları “Entegre Bakım Modeli”ni tanıttı. Dr. Bharel’in ilgi alanları sistemin iyileştirilmesi yoluyla hizmetlerden yeterince yararlanamayan nüfus gruplarına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri sunumu ve kronik hastalıkların yönetiminin sağlanması.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:32