Ana içeriğe atla

II. Obezite Toplantısı Özkonak Bilimevi’nde gerçekleştirildi.

01.09.2014

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün düzenlediği “Sağlık Obezite ve Fiziksel Aktivite” konulu toplantı, Nevşehir’in Avanos ilçesinde bağlı Özkonak Köyü’nde, Özkonak Bi..

a568e964f2-obezite_2_toplanti.jpg

Yöre halkını sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivite yönünden bilinçlendirme amacıyla uygulamalı egzersiz oturumlarının da gerçekleştirildiği toplantıya İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Erdoğan Kunter, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Hanefi Özbek, Prof. Dr. Candan Algun, Doç. Dr. Fatma Mutluay, Doç. Dr. Türkan Yiğitbaşı, Yrd. Doç. Dr. Nihal Sunal, Yrd. Doç. Dr. Nuran Aydın, Yrd. Doç. Dr. Devrim Tarakcı ve Yrd. Doç. Dr. Aysel Yıldız, Öğr. Gör. Berrak Yiğit’in katıldığı toplantıya Özkonak halkı da yoğun ilgi gösterdi.

PROF. EMEKLİ EVSAHİPLİĞİ YAPTI
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nesrin Emekli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Sağlık Obezite ve Fiziksel Aktivite” konulu II. Obezite Toplantısının ilk oturumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter “Uyku ve Obezite” konulu sunumunda obezite ile ilişkili uyku problemleri hakkında bilgi verdi. Prof. Kunter’in ardından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Doç. Dr. Fatma Mutluay ise “Fiziksel Aktivite ve Egzersizin Önemi” başlıklı sunumu yaptı. Mutluay konuşmasında obeziteden korunma ve obezite ile savaşta fiziksel aktivitenin önemi ile fiziksel aktivite ve egzersiz programlarının bireysel olması gerekliliğini vurguladı.

EGZERSİZ UYGULAMALARINA YÖRE HALKINDAN BÜYÜK İLGİ
Programın ikinci gün oturumunda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Devrim Tarakcı “Günlük Yaşamda Ergonomik Yaklaşımlar” konulu sunumunda bel, boyun ve iş yaralanmalarından korunma yollarını anlattı. Özkonak halkı tarafından ilgi ile karşılanan program kapsamında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Candan Algun “İleri yaş Yöre Halkına Yönelik Egzersiz Uygulamaları”nı, Yrd. Doç. Dr. Aysel Yıldız ise “Erişkinlere yönelik Egzersiz Uygulamaları”nı yaptırdı. Yöre halkında büyük ilgi uyandıran program interaktif oturumlarla desteklendi.   
Kapadokya Bölgesi kültür gezilerinin de yer aldığı program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, ev sahipliği ve organizasyona katkılarından dolayı Prof. Dr. Nesrin Emekli ve değerli eşine teşekkür plaketi verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 09:31