Ana içeriğe atla

Hatemi: Azınlıklar Türkiye’nin rengidir

12.03.2014

Kavacık Kampüsünde Medipol öğrencilerine hitabeden Av. Kezban Hatemi, “İstanbul’da Roma ve Bizans’tan kalma tarihi dokuyu kaldırdığınızda geriye ne kalırsa, azınlıkları yok saydığınızda da ondan fa..

1c839e-Kezban-Hatemi.jpg

Medipol Üniversitesi Hukuk Kültürü Kulübü, Kavacık Kampüsümüzde “Türkiye’de Azınlıklar” başlıklı bir panel düzenledi. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut’un moderatörlüğünde ilerleyen panele konuşmacı olarak Av. Kezban Hatemi ve Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas katıldı.

 

Sözü konuklara vermeden önce temel hak ve özgürlüklerin pazarlık konusu yapılamaması gereğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Levent Korkut,  Türkiye’nin kültürel dokusunu ve farklılıklarına sahip çıkması gereğini vurguladı ve korkularımızı aşmamız gerektiğini söyledi.

 

Vingas: Ülkemizde farklı kesimler birbirinden uzaklaşıyor

Korkut'un ardından söz alan Laki Vingas, ülkemizde toplumun farklı kesimlerinin birbirinden uzaklaştığını ve bu nedenle birbirlerini anlayamadıklarını öne sürdü. Vakıflar Genel Müdürlüğünün kapalı bir kurum olduğundan yakınan Vingas, kurumun cemaatlerle arasında güven sorunu olduğunu savundu. 

 

Hatemi: Hafızası zayıf bir toplumuz

Son olarak Av. Kezban Hatemi söz aldı. Konuşmasında Büyükada’daki yetimhanenin hikâyesini anlatan Hatemi, AİHM’nin verdiği karar sonrası Türkiye’nin yetimhane hakkındaki tavrını değiştirmesi gerektiğini savundu. İstatistiksel verilere bakıldığında hafızası zayıf bir toplum olduğunuzu kaydeden Hatemi, tarihsel olayları çabuk unuttuğumuzu ve kulaktan dolma, sığ bilgilerle dolu olduğumuzu söyledi. Ülkemizde azınlıkları ve haklarını reddetme gibi bir tutumun yanlış olduğunu anlatan Hatemi, “İstanbul’da Roma ve Bizans’tan kalma tarihi dokuyu kaldırdığınızda geriye ne kalırsa, azınlıkları yok saydığınızda da ondan fazlası kalmayacaktır.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 22/03/2023 - 11:06