“Hekimler sosyal medyada medyatik değil bilgilendirici olmalı”

28.11.2017

Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’nde konuşan Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlçin Gönenç, hekimlerin sosyal medyayı medyatik olmak i..

lMedya_Hekim

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlçin Gönenç, bu yıl Antalya’da 39’uncusu düzenlenen Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongresi’nde “KBB’de Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Boyutu” başlıklı bir konuşma yaptı. Sosyal medyayı “toplumsal mekan” olarak tanımlayan Gönenç, bu mecrayı kullanırken çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Kişilerin sosyal medya üzerindeki faaliyetlerinin kamu ve özel hukukun mevcut kurallarına aykırı olabileceğini ifade eden Gönenç, sosyal medya hukukunun gelişiminin devam ettiğini, bu sebeple de hukuksal çerçevesinin tam olarak belirlenemediğini belirtti. Hekimlerin sosyal medyayı medyatik olmak için kullanmamaları gerektiğini vurgulayan Gönenç, sosyal medyada hekimlerin bilgilendirici ve yol gösterici olmaları gerektiğini kaydetti. Gönenç aynı kongrede ayrıca “KBB Uygulamalarında Hekimin Hukuki Sorumluluğu” isimli bir sunum yaptı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:48