İpşirli: Akif’in kıymeti ölümünden sonra anlaşıldı

03.12.2015

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İpşirli, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kıymetinin sağlığında değil ölümünden sonra anlaşıldığını söy..

5929ad-Ipsirli_Geleneksel_Persembe_Toplantisi_Aralik.JPG

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İpşirli, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Ölümü-Yıldönümü Münasebetiyle Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu bir konuşma yaptı. Akif’in yaşamı sırasında kendisine değer verilmediğini ifade eden İpşirli, ölümünden sonra adına üniversite, kurumlar, camiler ve pek çok eserler yapıldığını söyledi. Ortadoğu’da Şerif Hüseyin’in başını çektiği ayaklanma sırasında Akif’in bölgeye giderek, İslam’ın birlik ve beraberliğe dair mesajlarını anlattığını dile getiren İpşirli, Akif’in vatanı için ömrünün sonuna kadar mücadele verdiğini söyledi. Yaşamı boyunca polis takibinde olması ve hak etmiş olduğu emekli maaşının kesilmesinin Akif’i derinden üzdüğünü dile getiren İpşirli, bu sebeple kendisinin 1923’te Mısır’a gittiğini söyledi. İpşirli, Akif’in 1923’ten 1928’e kadar ara ara Türkiye geldiğini, ancak o tarihten ölümüne kadar Mısır’da yaşadığını anlattı.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:31