“İskenderun-Akabe arasında Ro-Ro seferleri planlanıyor”

01.04.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Ortadoğu’da mevcut olan kaos nedeniyle yeni ticaret yolları arandığını, bu sebeple Türkiye ile Ürdün arasında Ro-Ro seferlerinin yapılmas..

3d9-Karahan_Urdun_RoRo

24 TV ekranlarında yayınlanan Analiz Sentez programının konuğu olan Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Ortadoğu’da Irak ve Suriye kaynaklı kaos nedeniyle yeni ticaret yolları arandığını, bu nedenle de Türkiye ile Ürdün arasında Ro-Ro seferlerinin planlandığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün ziyaretine katılan Karahan, izlenimlerini 24 TV’den Gökay Kalaycıoğlu’yla paylaştı. Amman görüşmelerinde İskenderun ve Akabe Limanları arasında Ro-Ro seferlerinin geliştirilmesine dair mutabakata varıldığını ifade eden Karahan, bu seferlerle birlikte ihracatın Körfez ülkelerine daha güvenli bir şekilde gerçekleşeceğini belirtti. Türkiye-Ürdün arasındaki mevcut ticari ilişkiler hakkında da bilgiler veren Karahan, 2009 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşmasından bu yana ikili ticaretin yaklaşık 2 katına çıkarak 1 milyar dolar civarına ulaştığını kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 15:09