Karahan: ABD ve Çin’in mücadelesi dünya ekonomisini etkileyecek

11.11.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, ABD ve Çin arasındaki ekonomik mücadelenin dünya ekonomisinin geleceğini etkileyeceğini söyledi.

-c4ff-4f0d-a583-f5f5b5558f44-Hatice_Karahan_G20_SETA.JPG

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Academy-20 (A20) oluşumu tarafından düzenlenen “Değişen Türkiye, Değişen Dünya G20 ve Küresel Yönetişim Konferansı”na katıldı. Antalya’da düzenlenecek G20 Zirvesi’nin hemen öncesinde Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) İstanbul şubesinde yapılan konferansa farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı. Küresel ekonominin geleceği ve G20 kararlarının uygulanabilirliğiyle ilgili sorulara cevap aranan konferansta Karahan, ABD ve Çin arasındaki ekonomik mücadelenin dünya ekonomisinin geleceğini etkileyeceğini söyledi. Asya Pasifik’te geçtiğimiz haftalarda üzerinde mutabakata varılan Transpasifik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TPP) anlaşmasının bölgede yeni bir hamle olduğunu vurgulayan Karahan, Çin’in ise çalışmalarını İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve Asya Yatırım Kalkınma Bankası gibi projelerle ilerlettiğini kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:09