Karahan: Cari işlemler dengesindeki düzelme devam ediyor

19.01.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, Türkiye’nin cari işlemler dengesindeki düzelmenin devam ettiğini ancak finans ayağının zayıf bir g..

341eb431-5674-4e5b-bcca-50693baaab87-Hatice_Karahan_TVNet.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, TV NET ekranlarında yayınlanan Makroskop programında, açıklanan son cari açığını ve işgücü verilerini değerlendirdi. Karahan, Türkiye’nin cari işlemler dengesindeki düzelmenin devam ettiğini ancak finans ayağının zayıf bir görünüm sergilediğini söyledi. İşsizlik oranının 2015 Ekim döneminde yüzde 10,5’e yükseldiğine dikkat çeken Karahan, istihdamın hızla tırmanan işgücüne yetişmeye çalıştığını belirtti. Bahsedilen dönemde iki parametredeki yıllık artışın paralel sayılabilecek bir hızda gerçekleştiğini ifade eden Karahan, yeni Orta Vadeli Program (OVP) hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 09:44