Kayseri’nin tarihi mekânları için mimari proje geliştirdiler

27.04.2016

Medipol Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kayseri’de yer alan tarihi mekânlara yönelik mimari projeler geliştirdi.

7d9fa952-Workshop_Kayseri_Mimari.jpg

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Talas Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Öz” temalı workshopa katıldı. Bölümün öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Ergül’ün de yer aldığı workshopta öğrenciler, Kayseri’nin tarihi mekânları olan Ali Saip Paşa Hamamı, Ali Saip Paşa Sokağı Parkı, Tablakaya ve Harman Meydanlarının mimari açıdan düzenlenmesi için projeler geliştirdi. Öğrenciler Kayseri’nin tarihi yerlerini gezerek yerel lezzetleri de tatma imkânı buldu. Öğrencilerin geliştirdikleri projeler Talas ilçesinde ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sergileniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:05