Yılmaz: Bizler aslında ellerimizi yıkamıyoruz

28.04.2016

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Yılmaz, hijyenik bir şekilde el yıkamanın zor bir iş olduğunu, bu yüzden de günlük hayatta insanların aslında ellerini tam manasıyla ..

9852b70a02-Mesut_Yilmaz_GPT2016.JPG

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mesut Yılmaz, Geleneksel Perşembe Toplantısında el hijyeni ve hastane enfeksiyonlarından korunma konulu bir sunum yaptı. Kavacık Kampüsünde gerçekleşen toplantıda Yılmaz, hijyenik bir şekilde el yıkamanın zor bir süreç olduğunu, bu nedenle de günlük hayatta insanların aslında el yıkamamış olduklarını söyledi. Nezle veya grip türü hastalıklara tokalaşma veya el sıkışma yollarıyla yakalanıldığına dikkat çeken Yılmaz, bu hastalıklarla mücadelenin en iyi yolunun el hijyeninden geçtiğini belirtti. El yıkama alışkanlığı eksikliğinin evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Yılmaz, son yıllarda kullanılmaya başlanılan el antisepsilerinin el hijyeni konusundaki birçok problemi giderdiğini söyledi. 30-40 saniye arasında yıkanan bir elden çıkan mikroorganizmaların oranının yüzde 70 civarında olduğunun altını çizen Yılmaz, alkol bazlı antisepsilerle ise bu oranın yüzde 99,9’a kadar çıkabildiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 13:04