‘Kentsel dönüşüm çevreci binalar inşa etmek için inanılmaz bir fırsat’

12.12.2017

Diyarbakır Dicle Üniversitesinin düzenlediği etkinliğe katılan Medipol Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Duygu Erten, kentsel dönüşüm sayesinde çevreci binalar inşa edilebileceğini sö..

dfb-4a0844845838-duyguerten.JPG

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından organize edilen “Yeşil Zirve”ye Medipol Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu Erten de katıldı. Kentsel dönüşümün inşaat sektörü için inanılmaz bir fırsat olduğunu kaydeden Erten, bir projenin sürdürülebilir olabilmesi için planlama, yapım ve yıkım aşamalarında düşük maliyetli, çevresel bilince sahip, ekonomik, sosyal ve çevresel konularla uyumlu olması gerektiğini ifade etti.
 Öte yandan Erten, aynı hafta Brüksel’de Avrupa Komisyonunun Sürdürülebilir Binalar Konferansı ve Çalıştayına da katıldı. Erten, Avrupa Birliğinde kullanılan DGNB/LEED/BREEAM gibi yeşil bina sertifika sistemlerine akredite olan binalar için ortak sürdürülebilirlik kriterleri belirlemesi noktasında görüş bildirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 10:33